Нідерланди передадуть Україні набори ДНК для ідентифікації викрадених дітей

П'ятниця, 15 вересня 2023, 10:54

Нідерланди передадуть Україні набори для тестування ДНК, щоб допомогти ідентифікувати дітей, викрадених Росією.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv, у четвер оголосила міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот.

Брюїнс Слот зустрілася з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем і уповноваженою президента з прав дитини Дар’єю Герасимчук у Гаазі, щоб обговорити викрадення українських дітей, які здійснює Кремль. Їх супроводжували кілька українських дітей, які були викрадені Росією і згодом звільнені.

"З моменту вторгнення в Україну Росія вже викрала тисячі українських дітей. Ця цілеспрямована політика Росії є безпрецедентно жорстокою та руйнує сім’ї", – заявила під час зустрічі Брюїнс Слот.

Допомога є частиною ширшого проєкту, який було започатковано, щоб допомогти Україні створити базу даних ДНК, аби полегшити ідентифікацію та подальше возз’єднання викрадених дітей із їхніми родинами.

Проєкт також спрямований на допомогу в зборі доказів викрадень, оскільки Україна продовжує документувати та розслідувати воєнні злочини, скоєні Росією. Вона отримує підтримку в цьому починанні від Міжнародного кримінального суду, що базується в Гаазі.

Раніше Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової, організаторки масових депортацій.

Напередодні Європарламент звернувся до Міжнародного кримінального суду із закликом видати ордер на арешт самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка за депортації українських дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: