Новий міністр оборони України поїде в Брюссель на зустріч із колегами з країн НАТО

Середа, 27 вересня 2023, 11:33

Міністри оборони країн-членів НАТО запросили свого українського колегу Рустема Умєрова на зустріч, яка відбудеться в межах засідання Ради Україна-НАТО.

Як пише "Європейська правда", про це повідомила глава місії України в Альянсі Наталія Галібаренко, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

"Офіційне знайомство міністра оборони з країнами-членами альянсу в штаб-квартирі відбудеться в жовтні, коли проходитиме засідання міністрів оборони альянсу, на яке його запрошено в межах засідання ради", – зазначила Галібаренко.

За її словами, це стане гарною можливістю познайомитися в широкому форматі і обмінятися думками.

Засідання міністрів оборони Альянсу відбудеться в його штаб-квартирі в Брюсселі 11-12 жовтня під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Раніше Умєров вперше взяв участь у засіданні формату "Рамштайн" - засіданні контактної групи з питань оборони України на чолі зі США. 

Перед цим новий глава Міноборони провів свої перші на посаді телефонні розмови з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і топ-дипломатом ЄС Жозепом Боррелем.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна рада схвалила призначення ексголови Фонду держмайна Рустема Умєрова на посаду очільника Міноборони після відставки з цієї посади Олексія Резнікова. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: