Чехія утилізувала третину з 35 млн доз COVID-вакцин через низький попит

Середа, 27 вересня 2023, 20:25

Влада Чехії була змушена утилізувати понад 12 мільйонів доз вакцин проти коронавірусної хвороби вартістю 4,7 мільярда чеських крон (193,2 мільйона євро) через сплиття терміну придатності.

Про це на запит газети Seznam Zprávy відповіли в чеському Міністерстві охорони здоров’я, повідомляє "Європейська правда".

За період із січня 2021 року до червня 2023-го Чехія отримала 35 мільйонів доз вакцин проти COVID-19, з яких довелось утилізувати близько третини.

Німеччина може утилізувати до 200 мільйонів доз невикористаних COVID-вакцин

Крім того, Прага передала третім країнам 3,5 мільйона доз вакцин на суму 883 мільйони чеських крон.

Контракти на постачання вакцин від імені країн-членів ЄС укладала Європейська комісія. Усього було законтрактовано до 4,2 мільярда доз, при чому під час чеського головування в Раді ЄС терміни виконання замовлень подовжили до 2026 року, а обсяг поставок дещо зменшили.

Ситуація в Чехії подібна й до інших членів Євросоюзу, де так само спостерігається зниження інтересу до вакцинації проти коронавірусу.

Раніше цього року про утилізацію мільйон доз вакцин проти COVID оголошували й інші європейські держави, наприклад Болгарія та Швейцарія. При цьому на тлі спаду захворюваності на коронавірус вони переглянули контракти на постачання вакцин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: