Президент Латвії назвав три фактори, які змусять Кремль задуматися про припинення війни

П'ятниця, 29 вересня 2023, 11:45

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс назвав три фактори, які, на його думку, змусять російське керівництво задуматися про припинення війни проти України. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю фінському виданню Helsingin Sanomat.

Рінкевичс наголосив, що події в Україні не можуть розгортатися "як у голлівудському фільмі з двома годинами подій і розв’язкою за 20 хвилин".

Президент Латвії хоче посилити покарання за злочини проти держави

"Схоже, зараз стратегія Росії – просто продовжувати війну у сподіванні, що ми усі втомимося", – сказав Рінкевичс, маючи на увазі західних союзників України. 

"Сподіваюся, усі розуміють, що нам потрібно продовжувати підтримувати Україну усім, чим можемо, і також подбати про власну обороноздатність", – зазначив президент Латвії. 

Президент Латвії назвав три фактори, які можуть змусити Кремль задуматися про припинення війни.

"По-перше, це усвідомлення, що Захід готовий підтримувати Україну незалежно від того чи іншого окремого повороту подій. Думаю, Путін розуміє, що не зможе протистояти сукупному економічному потенціалу США, Канади і ЄС", – зазначив Рінкевичс.

По-друге, вважає він, західні союзники мають продемонструвати, що нарощують своє оборонне виробництво, аби мати достатньо зброї і для того, щоб допомагати Україні, і для поповнення власних запасів.

"По-третє – це звісно прогрес України на полі бою, який продемонструє Росії, що усі мрії про повторне захоплення вже звільнених Україною територій є марними", – зазначив Едгарс Рінкевичс.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що у США на зустрічах під час візиту президента України не критикували темпи українського контрнаступу та вже вважають "дивом" успіхи українських військових за тих обставин, у яких їм доводиться діяти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: