Британія посилить військову присутність у Середземномор’ї через події в Ізраїлі

Четвер, 12 жовтня 2023, 20:27

Уряд Великої Британії в четвер оголосив про розгортання патрульно-розвідувальних літаків і двох кораблів Королівського військово-морського флоту в Східному Середземномор'ї на підтримку Ізраїлю, що зазнав нападу з боку ХАМАС.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Від п’ятниці, 13 жовтня, в східній частині Середземного моря почнуть літати британські морські патрульні літаки й літаки спостереження "для відстеження загроз регіональній стабільності".

Їх підтримуватимуть засоби спостереження й рота морської піхоти, а також два кораблі британських ВМС, які прибудуть наступного тижня.

Остін: США не ставлять умов Ізраїлю, як застосовувати американську зброю

За даними The Times, ідеться про судна "Аргус" і "Лайм Бей". Їхнім завданням буде відстеження загроз для стабільності в регіоні, як, наприклад, перекидання зброї для терористичних організацій.

Крім того, наступного тижня до східного Середземномор’я Британія перекине оперативну групу Королівського військово-морського флоту.

Раніше, як відомо, США відправили у Східне Середземномор'я загалом дві авіаносні групи для підтримки Ізраїлю, проти якого здійснило напад угруповання ХАМАС 7 жовтня.

Кілька днів тому прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак висловив підтримку своєму ізраїльському колезі Біньяміну Нетаньягу й запевнив, що британський уряд зробить усе можливе, щоб допомогти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: