Розвідка Британії: ПВК "Редут" замінила "вагнерівців" і допомагає РФ уникнути мобілізації

Понеділок, 16 жовтня 2023, 13:05

Розвідка Великої Британії розповіла про діяльність приватної військової компанії "Редут", яка фактично замінила групу Вагнера на фронті в Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міністерства оборони за 16 жовтня.

У відомстві зазначили, що ПВК "Редут" набирає найманців під виглядом "добровольців", у тому числі колишніх "вагнерівців".

Групу контролює і фінансує Головне управління Генштабу Збройних сил РФ (раніше ГРУ).

З початку вторгнення "Редут" брав участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській та Луганській областях. Угруповання може налічувати понад 7 тисяч осіб, зазначили у розвідці.

Наразі "Редут" є однією з низки ПВК та підрозділів Добровольчого корпусу, які Міністерство оборони Росії використовує для посилення російських регулярних військ.

У розвідці припускають, що вербування найманців до так званих "добровольчих" підрозділів допомагає Росії уникнути оголошення мобілізації, яка вважається непопулярним кроком.

У попередньому огляді британська розвідка повідомляла, що ЗСУ здатні бити по новій залізничній гілці до Маріуполя, яку зараз будує РФ на окупованих українських територіях.

Минулого тижня Радіо Свобода опублікувала ґрунтовне розслідування діяльності російської так званої "ПВК "Редут", бійці якої брали участь у повномасштабному вторгненні в Україну і безпосередньо в боях на Київщині, Харківщині, Донеччині та Луганщині, та, зокрема, довели, що "Редут" є збройним формуванням, яке контролюється та фінансується Головним розвідувальним управлінням Генерального штабу РФ (ГРУ).

Окремо журналісти ідентифікували сотню бійців і командирів "Редуту" та отримали доступ до телефонів російських військових, на яких зафіксовані їхні злочини на території України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: