ЗМІ: У Словаччині друг РФ Фіцо буде і прем’єром, і главою МЗС – не може знайти кандидата

Середа, 18 жовтня 2023, 14:03

У Словаччині лідер партії Smer-SD Роберт Фіцо ще не знайшов кандидата на посаду міністра закордонних і європейських справ, тож він сам тимчасово обійматиме посади і прем’єр-міністра, і глави МЗС.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє агентство SITA з посиланням на два незалежні джерела, публікацію наводить Aktuality.

Партнери політсили Фіцо по коаліції –  партія "Голос" і Словацька національна партія – вже представили своїх кандидатів на посади міністрів. Натомість Smer-SD досі цього не зробила.

Фіцо каже, що проведе переговори щодо кандидатів з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Нагадаємо, 11 жовтня Фіцо підписав меморандум про формування коаліції з партією "Голос" і проросійською Словацькою національною партією.

У рамках коаліційної угоди Smer-SD отримає право призначати прем’єр-міністра та шістьох інших міністрів, що відкриває шлях для антиукраїнського Фіцо очолити уряд Словаччини вчетверте.

"Голос" отримає пост спікера парламенту, яким, швидше за все, стане лідер партії Петер Пеллегріні, та сім міністерських посад в уряді, а Словацька національна партія – позиції трьох міністрів.

Детальніше читайте у статті "ЄвроПравди": Чи стане Словаччина ще однією Угорщиною? Чого чекати від проросійської коаліції у сусідів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: