Кулеба: Робимо все, щоб пройти шлях до ЄС "як качечка по воді"

Понеділок, 23 жовтня 2023, 22:51

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив упевненість, що Європейська комісія дасть позитивний висновок для початку переговорів про вступ до кінця цього року.

Про це Кулеба сказав в етері телемарафону в понеділок, передає "Європейська правда".

Голова МЗС вказав, що Київ зробив для позитивного висновку Єврокомісії "все, що потрібно", згадавши нещодавно ухвалений Верховною радою закон про політично значущих осіб.

"Безумовно, питання вступу України в ЄС – це питання історичної ваги не лише для України, але й для Європейського союзу. Тому довкола історичних рішень, таких як відкриття переговорів про вступ, буде багато нервозності, спекуляцій, намагань розіграти це питання для вирішення якихось окремих питань", – застеріг він.

Україна незабаром отримає письмову оцінку виконання рекомендацій Єврокомісії – Стефанчук

Водночас Кулеба сказав, що українська влада щодня перебуває на зв’язку з колегами в державах-членах ЄС для того, щоб "пройти цей шлях і відкрити переговори про членство".

"Я постійно спілкуюся з міністрами кожної країни-члена ЄС для того, щоб ми пройшли цей шлях максимально гладенько, як любить казати мій батько, "як качечка по воді",  – підсумував він.

Раніше заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив, що переговори про вступ України до Європейського Союзу почнуться у першому півріччі 2024 року, коли в Раді ЄС головуватиме Бельгія.

Зазначимо, що про подібний сценарій повідомляло видання Politico. Його джерела сказали, що лідери Євросоюзу ухвалять рішення почати переговори про вступ України до кінця 2023 року, а фактично вони почнуться в такому разі дещо пізніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: