Британія працює над оголошенням гуманітарної паузи в секторі Гази

Понеділок, 30 жовтня 2023, 12:17

Уряд Великої Британії намагається домовитися про тимчасове припинення бойових дій в секторі Гази, щоб доставити більше гуманітарної допомоги палестинцям у облозі.

Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ країни Джеймс Клеверлі, якого цитує агентство Reuters, пише "Європейська правда".

Клеверлі зазначив, що гуманітарна допомога потрапляє в Газу, але її обсяг необхідно значно збільшити.

"Ми інтенсивно працюємо з єгиптянами, ізраїльтянами та іншими, щоб спробувати зробити гуманітарну паузу, тимчасову паузу, щоб ми могли доставити цю гуманітарну допомогу людям, які її потребують", – сказав Клеверлі в інтерв'ю агентству в резиденції британського посла в Абу-Дабі.

Реклама:

Однак він не закликав до повного припинення вогню в конфлікті.

У понеділок Клеверлі має зустрітися з міністром закордонних справ Об'єднаних Арабських Еміратів шейхом Абдаллою бін Заїдом Аль Нагаяном.

Досі Ізраїль відкидав міжнародні заклики, в тому числі Організації Об'єднаних Націй, про гуманітарну паузу в бомбардуваннях Гази. Останні, за даними палестинських органів охорони здоров'я, призвели до переміщення одного мільйона людей і загибелі понад 8000.

28 жовтня високий представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликав до припинення бойових дій у Газі, щоб доставити гуманітарну допомогу.

Лідери держав-членів Європейського Союзу на саміті в Брюсселі 26 жовтня заявили про необхідність "гуманітарних пауз" у конфлікті.

Водночас вони зазначили, що рішуче підкреслюють право Ізраїлю захищати себе із дотриманням міжнародного гуманітарного права.

Президент США Джо Байден переконаний, що гуманітарна допомога не надходить до Гази достатньо швидко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: