Президентка Грузії: Відмова Тбілісі у статусі кандидата в ЄС стане великою перемогою РФ

Понеділок, 30 жовтня 2023, 14:00

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що якщо ЄС не надасть її країні статус кандидата на вступ, це стане великою перемогою для Росії.

Про це вона сказала в інтерв’ю CBS News, повідомляє "Європейська правда".

"Це буде великою перемогою для Росії", – сказала Зурабішвілі, відповідаючи на запитання, що буде, якщо ЄС відмовить Грузії у статусі кандидата.

Вона також висловила побажання, щоб Сполучені Штати висловили підтримку статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу для Грузії.

Реклама:

"Я знаю, що це та мова, якою США розмовляють з нашими європейськими партнерами, але те, що це повторюється на найвищому рівні, мало б значення для грузинського населення", – зазначила Зурабішвілі.

ЄС виклав перелік вимог до Грузії, які вона має виконати, щоб стати кандидатом на членство. Серед умов – боротьба з корупцією та зменшення економічного і політичного впливу місцевих олігархів. Рішення очікується до кінця року.

Минулого тижня прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що "з великим оптимізмом" очікує публікації оцінки Єврокомісії, від якої залежить надання Грузії статусу кандидата на вступ у ЄС.

Перед тим генеральний секретар партії влади "Грузинська мрія" Каха Каладзе заявив про "100% впевненість" у тому, що Грузія отримає статус кандидата на вступ у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: