Зеленський прийняв вірчі грамоти нових послів Туреччини, Чехії та Люксембургу

фото
П'ятниця, 10 листопада 2023, 20:03

Президент Володимир Зеленський у п’ятницю прийняв вірчі грамоти від новопризначених послів Туреччини Мустафи Левента Більгена, Чехії Радека Пеха та Люксембургу Рональда Дофінга, які розпочали роботу в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Церемонія прийняття вірчих грамот традиційно відбулась на території Національного заповідника "Софія Київська" в Києві. Після цього Зеленський окремо поспілкувався з кожним із дипломатів.

У розмові з послом Туреччини Мустафою Левентом Більгеном Зеленський обговорив участь Анкари у "формулі миру", роботу з експорту зерна з України та "пріоритетні напрями українсько-турецької безпекової взаємодії".

Реклама:
 
Фото: Офіс президента

Послу Чехії Радеку Пеху президент подякував за військову допомогу, підтримку "формули миру" та членства України в ЄС і НАТО, а також активну позицію Праги щодо відбудови України.

 
Фото: Офіс президента

Із Рональдом Дофінгом, новим послом Люксембургу, Зеленський обговорив передання броньованих медичних автомобілів, участь у "формулі миру" та підтримку рішення про відкриття переговорів про вступ до ЄС на саміті в грудні.

 
Фото: Офіс президента

У вересні президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти послів Естонії, Франції, Словенії, Угорщини, Великої Британії та Канади, що стало останнім формальним кроком для початку їхньої роботи в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: