Латвія хоче залучити армію для будівництва захисної інфраструктури на кордоні з РФ

Неділя, 19 листопада 2023, 17:30

Латвія хоче залучити армію до будівництва інфраструктури безпеки сухопутного кордону з Росією, щоб пришвидшити його темпи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

Планується, що за підтримки латвійських збройних сил можуть бути побудовані дві ділянки протяжністю 11,07 кілометра і 8,45 кілометра відповідно.

Зазначається, що на латвійсько-російському кордоні необхідно побудувати приблизно 180 км парканів і близько 53 км інфраструктури прикордонної охорони.

Реклама:

Істотна частина прикордонної смуги біля російського кордону вже очищена від лісу, що дає змогу вести будівництво швидшими темпами.

Будівництво паркану на зовнішньому сухопутному кордоні Латвії планують завершити 2024 року, а повністю закінчити будівництво інфраструктури східного кордону – 2025 року.

Нагадаємо, уряд Латвії 12 жовтня вирішив зупинити роботу прикордонних переходів Вієнтулі та Педедзе. Приводом стало рішення Москви з 16 жовтня пускати громадян України в РФ тільки через два пункти перетину кордону – аеропорт "Шереметьєво" і Лудонку, тобто через Вієнтулі. МВС Латвії визнало, що це може призвести до хаосу і гуманітарної катастрофи на кордоні, і запропонувало уряду закрити Вієнтулі.

А у вересні уряд Латвії ухвалив рішення тимчасово закрити пункт пропуску Сілене на кордоні з Білоруссю через наплив нелегалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: