Розвідка Британії: РФ перекидає на фронт в Україні ППО з "оточеного НАТО" Калінінграда

Неділя, 26 листопада 2023, 12:46

Британська розвідка припускає, що Росія протягом листопада перекинула стратегічні систем ППО з Калінінградської області на заміну втраченим у війні з Україною. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії від 26 листопада.

З виняткових пересувань російської транспортної авіації протягом листопада 2023 року розвідка припускає, що Росія могла перемістити стратегічні системи протиповітряної оборони з Калінінградської області, щоб замінити втрачені у війні з Україною. 

Ці переміщення помітили після зростання втрат російських систем ППО С-400 (SA-21 за кодифікацією НАТО)  на окупованих територіях України наприкінці жовтня 2023 року. 

Реклама:

"Оскільки Калінінградська область є найбільш західним форпостом Росії і з трьох боків межує з країнами-членами НАТО, РФ розглядає її як один з найбільш стратегічно вразливих регіонів. Той факт що МО РФ, схоже, готове йти там на додаткові ризики, підкреслює труднощі, які створила війна для деяких найсучасніших спроможностей Росії", – відзначає розвідка. 

У попередньому огляді висловили припущення, що логістичні проблеми Чорноморського флоту РФ у Новоросійську впливають на її здатність бити по Україні крилатими ракетами. 

Раніше у Міноборони Британії відзначили, що РФ накопичила значні запаси крилатих ракет напередодні зими та одночасно формує бойовий простір перед потенційною зимовою кампанією проти енергоінфраструктури України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: