Компанія Маска судиться зі Швецією через профспілковий страйк

Понеділок, 27 листопада 2023, 17:49

Американський виробник електромобілів Tesla судиться зі шведською державою в особі Шведського транспортного агентства через те, що на тлі профспілкового страйку не може забрати номерні знаки для своїх авто.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на профільну газету Dagens Industri.

Шведська профспілка IF Metall, яка об’єднує представників металургійної та автомобільної промисловості, з кінця жовтня страйкує на підприємствах Tesla у Швеції, вимагаючи вигідніших колективних трудових договорів.

Tesla почала розчищати ліс в Німеччині, щоб розширити свій завод

Реклама:

Кілька інших профспілок долучились до страйку, серед них – поштарі. Через це Tesla не може доставити номерні знаки для нових зареєстрованих автомобілів.

У позові, поданому до суду міста Норрчепінг – важливого промислового центру Швеції, – компанія Ілона Маска називає дії профспілок дискримінацією, "яка не має жодних правових підстав", і вимагає дозволити їй забрати зареєстровані номерні знаки.

Шведське транспортне агентство вказало, що, згідно з чинним законодавством, номерні знаки автомобілів не можуть розповсюджуватися в будь-який інший спосіб, окрім як через скандинавську компанію Postnord.

За даними Dagens Industri, Tesla окремо подала позов проти Postnord, вимагаючи, щоб суд зобов'язав її доставляти посилки компанії.

Нагадаємо, у вересні в Німеччині на території сервісного центру у місті Франкфурт-на-Майні згоріли 15 автомобілів Tesla, загальна вартість яких становить сотні тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: