У Сардинії випадково знайшли десятки тисяч стародавніх монет

фото
Неділя, 5 листопада 2023, 13:58

Неподалік від міста Арцакена на італійському острові Сардинія водолаз виявив скарб, що налічує десятки тисяч стародавніх бронзових монет доби Римської імперії.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на AP, оголосило Міністерство культури Італії.

Згідно з повідомленням італійського Мінкульту, громадянин випадково знайшов монети у морській траві й сповістив владу. Вона відправила на місце знахідки водолазів із загону охорони пам'яток мистецтва та інших співробітників.

 
Фото: Міністерство культури Італії

Скарб, виявлений недалеко від північно-східного берега Сардинії, налічує щонайменше 30 тисяч бронзових монет, які датуються IV століттям нашої ери, але їхня кількість після підрахунку може сягнути й 50 тисяч.

Реклама:
 
Фото: Міністерство культури Італії

У Міністерстві культури Італії відзначили, що всі монети перебувають "у відмінному й на рідкість збереженому стані".

"Скарб, знайдений у водах біля Арцакени, є одним з найважливіших нумізматичних відкриттів за останні роки", – прокоментував співробітник департаменту археології Сардинії Луїджі Ла Рокка.

Він додав, що знахідка є "ще одним свідченням багатства і важливості археологічної спадщини, яку все ще зберігає дно наших морів, перетнуте людьми і товарами з найдавніших епох".

Раніше цього року, нагадаємо, археологи виявили в центральній частині Нідерландів 4000-літнє святилище, що складається з ровів і курганів, яке, на їхню думку, могло служити подібній меті, як і британський Стоунхендж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: