У Грузії кажуть, що ЄС не вимагає від них санкцій проти РФ

Понеділок, 6 листопада 2023, 13:38

Голова парламенту Грузії, представник партії влади "Грузинська мрія" Шалва Папуашвілі заявив, що  Євросоюз не вимагає від країни запроваджувати санкції проти РФ.

Його заяву наводить "Грузия Online", повідомляє "Європейська правда".

"Санкції – це абсолютний абсурд, Євросоюз не вимагає від Грузії ввести санкції проти Росії. Якби й вимагав, тоді паралельно він мав би дати нам гарантії військової та економічної безпеки", – сказав Папуашвілі.

За його словами, запровадження санкцій проти РФ стане "економічною катастрофою" для Грузії.

Реклама:

"Підраховано, що якщо ми запровадимо санкції, то економічний спад становитиме мінус 10%. По-друге, це означає ризик військової конфронтації з Росією прямо, побічно, з використанням інших проксі-груп тощо. Тобто це означає втягнути країну у військово-економічний колапс", – додав спікер грузинського парламенту.

Нагадаємо, влітку у Держдепі заявили, що США визначили п'ять країн, які сприяють Росії в обходженні західних санкцій: Туреччина, Казахстан, Грузія, Об'єднані Арабські Емірати та Вірменія.

У травні Грузія відновила пряме авіасполучення з Росією. Тоді Європейський Союз закликав владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі, які були запроваджені після вторгнення РФ в Україну.

Грузія прагне отримати статус кандидата на вступ до ЄС. У Євросоюзі очікують, що країни, які прагнуть стати членами ЄС, узгоджуватимуть із ним свою зовнішню політику, зокрема, у питанні санкцій.

Читайте також статтю "ЄвроПравди": Грузія входить у гарячу осінь: як відмова від санкцій змушує Тбілісі готуватися до протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: