Глава Міноборони Фінляндії: Країни Європи мають перейняти нашу оборонну модель

Четвер, 9 листопада 2023, 16:35

Міністр оборони Фінляндії Антті Хакканен вважає, що європейські країни мають перейняти фінський підхід до оборони, збільшивши чисельність збройних сил і запаси боєприпасів, щоб протистояти ризикам з боку Росії.

Про це він сказав в інтерв’ю Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

"Ви повинні мати велику армію резервістів, яка може протистояти такого роду загрозам, тому що зараз ключовим моментом в європейській політиці безпеки є те, що ми більше не маємо тісного діалогу з Росією", – зазначив Хакканен.

За словами фінського міністра, зараз Росія разом з "деякими іншими" країнами використовує "всі засоби, щоб розхитати" західні країни, використовуючи міграцію атаки на енергетичний сектор та інші методи гібридної війни.

Реклама:

Він закликав європейські країни взяти на себе більшу відповідальність за власну безпеку, в тому числі шляхом виробництва більшої кількості боєприпасів і розбудови оборонної промисловості, а також готуватися до сценарію, коли доведеться діяти без США.

Як зазначає агентство, Фінляндія здатна розгорнути 280 000 військовослужбовців у воєнний час з підготовленого резерву чисельністю трохи менше мільйона завдяки призовній системі, в якій більшість чоловіків і деякі жінки проходять військову підготовку тривалістю від шести місяців до року. Це робить фінські сили резервістів найбільшими в Європі.

Раніше президент Латвії Едгардс Рінкевичс заявляв, що країни ЄС і НАТО мають збільшити свої потужності оборонної промисловості, щоб виробляти необхідне озброєння для себе і для України.

Крім того, глава МЗС Дмитро Кулеба вважає, що ЄС потребує сильного ринку оборонної промисловості, а Україна та інші країни-кандидати повинні розглядатися як його невід'ємна частина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: