Глава Міноборони Нідерландів закликала Європу бути "готовою до бою"

П'ятниця, 1 грудня 2023, 08:34

Очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен вважає, що країни Європи мають зміцнювати свої збройні сили, щоб бути "готовими до бою".

Про це йшлося у її виступі на конференції з безпеки в Берліні, який Оллонгрен наводить у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".

Очільниця оборонного відомства зазначила, що жодна країна не може впоратися з сучасними загрозами безпеці самотужки.

"Ми, європейці, повинні активізуватися, побудувати надійну європейську оборону і зміцнити нашу позицію як ключового стовпа в межах НАТО", – заявила вона.

Реклама:

Вона зазначила, що на території ЄС не було воєн, тому для країн членство у Євросоюзі є "водночас нагородою і обіцянкою миру та стабільності".

"Щоб так і залишилось, ми повинні діяти зараз. Європа повинна заново навчитись стримувати. Ми повинні зробити довгострокові, структурні інвестиції у зміцнення наших збройних сил. Ми повинні бути "готовими до бою", – підкреслила Оллонгрен.

Раніше глава литовського МЗС Габріелюс Ландсбергіс заявляв, що напад Росії на країни Балтії та інших членів НАТО – лише питання часу.

Він також стурбований, що якщо у західних союзників не вистачить політичної волі допомогти Україні перемогти, Росія сприйме це як свою перемогу, почне готуватися до нової війни і жертвою агресії може стати будь-хто з її сусідів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: