Іспанія та Португалія викрили великий наркоклан, який діяв з 1980-х років

фото, відео
П'ятниця, 22 грудня 2023, 18:44

Португальські та іспанські правоохоронці за сприяння Європолу заарештували дев'ятьох підозрюваних у масштабній контрабанді кокаїну з Південної Америки до ЄС, яка діяла з 1980-х років.

Про це Європол сповістив у п’ятницю, пише "Європейська правда".

Розслідування почалось у лютому 2023 року, коли правоохоронці зібрали докази торгівлі наркотиками вздовж португальського узбережжя. Частину поставок їм вдалось зірвати, вилучивши наркотики ще на етапі траспортування.

Наркоклан, щодо якого велось розслідування, базувався в іспанській Галісії, мав значні людські й технічні ресурси та переправляв наркотики, забираючи їхні партії у відкритому морі. Одним із клієнтів клану було "відоме злочинне угруповання", яке походить із Західних Балкан.

Реклама:
 

За результатами операції 18 грудня 2023 року арештували дев’ятьох громадян Іспанії, провели 12 обшуків за адресами в Іспанії та один – у Португалії. Під час попередніх заходів правоохоронці вилучили понад дві тонни кокаїну та різні документи, які слугували доказами у розслідуванні.

В операції Європол сприяв обміну інформацією та надавав постійну аналітичну підтримку розслідуванню, йдеться в повідомленні. Під час операції 18 грудня відомство направило експерта до Іспанії для перехресної перевірки оперативної інформації та допомоги слідчим на місцях.

Нагадаємо, у червні Європол та іспанська Цивільна гвардія спільно з правоохоронними органами Хорватії, Італії та Сербії вилучили 700 кілограмів кокаїну та заарештували підозрюваних у причетності до так званого "Балканського картелю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: