Вертеп із двома матерями Ісуса розгнівав консерваторів в Італії

фото
Субота, 23 грудня 2023, 17:27

Церковний вертеп, в якому замість традиційних фігурок Марії та Йосипа зображені дві матері новонародженого Ісуса, викликав гнів серед консервативних католиків і політиків в Італії.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації Reuters.

Вертепи в Італії в останні роки все більше загрузли в культурних війнах, оскільки італійське суспільство стає все більш світським і мультикультурним.

Священик церкви Святих Петра і Павла в Капокастелльо ді Меркольяно, селі в провінції Авелліно приблизно за годину їзди на схід від Неаполя, відстоює своє зображення  сцени народження Ісуса.

Реклама:

"Цією сценою я хотів показати, що сім'ї більше не є лише традиційними", – сказав отець Віталіано Делла Сала в інтерв'ю Reuters.

"У наших парафіях ми бачимо все більше дітей з нових типів сімей, які існують і є частиною нашого суспільства, дітей розділених і розлучених людей, гомосексуальних пар, самотніх людей, молодих матерів", – додав священик. 

 

Отець Делла Сала, відомий в Італії своєю симпатією до ЛГБТ і лівих сил, каже, що його позиція збігається з позицією Папи Франциска, який цього тижня своїм історичним рішенням дозволив священикам благословляти одностатеві пари.

Сенатор Мауріціо Гаспаррі, член правлячої партії "Вперед, Італіє", заявив, що ЛГБТ-вертеп "ображає всіх тих, хто завжди з повагою і відданістю ставився до Святого Сімейства".

Група "Pro-Vita&Famiglia" ("За життя і сім'ю") назвала його "небезпечним, а також ганебним і богохульним".

Pro-Vita запустила онлайн-петицію із закликом до єпископа Авелліно втрутитися та заявила, що вертеп суперечить вченню церкви про сім'ю і легітимізує одностатеве батьківство і сурогатне материнство. На цей момент петицію підписали понад 21 000 осіб.

Народження дітей через сурогатне материнство в Італії є незаконним.

Цього тижня у партії "Брати Італії" прем'єр-міністерки Джорджії Мелоні запропонували ще один законопроект, який не дозволить директорам шкіл припиняти заходи на католицьку тематику, такі як різдвяні вистави або постановки вертепів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: