Орбан повторив свої заяви про "катастрофу" від вступу України в ЄС

Вівторок, 30 січня 2024, 12:54

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову непокоїться через нібито "катастрофічні наслідки" від вступу України в ЄС.

Свої заяви він зробив в інтерв’ю французькому виданню Le Point, яке оприлюднила його пресслужба, повідомляє "Європейська правда".

Орбан згадав про євроінтеграцію України, коментуючи ситуацію з протестами фермерів у Європі.

"Ця історія показує, наскільки серйозною проблемою для Європи є Україна, незважаючи на війну", – сказав він.

Реклама:

Угорський прем’єр стверджує, що зближення України з Європейським Союзом або її вступ "може мати катастрофічний ефект для європейських економік, особливо в аграрному секторі".

Він розповів, як Угорщина "страждає" від впливу української економіки, оскільки межує з Україною.

"Українська сільськогосподарська продукція набагато дешевша, ніж у французьких та угорських фермерів… Ми не можемо конкурувати і руйнуємо наші сільські господарства… Єврокомісія повинна захищати європейські інтереси перед українцями, а не українські інтереси перед європейськими фермерами", – каже Орбан.

Орбан раніше скаржився, що з приєднанням України до ЄС вся центральноєвропейська підтримка – у тому числі адресована Угорщині – дістанеться Києву.

Нагадаємо, 14 грудня на саміті ЄС лідери підтримали відкриття переговорів з Україною і Молдовою. Хоча рішення стосовно Києва тривалий час блокувала Угорщина, її вето вдалось подолати, вмовивши угорського прем'єра Віктора Орбана вийти з кімнати під час голосування й таким чином утриматись.

Однак після цього Орбан заявив, що відмовився від права вето на початок переговорів про вступ України до ЄС тому, що у нього буде ще багато можливостей заблокувати цей процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: