Віцепрезидентка США про рішення щодо допомоги Україні: "Зараз не час для політичних ігор"

доповнено
Субота, 17 лютого 2024, 16:09

Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила, що такі питання як підтримка України у протистоянні російській агресії не мають бути предметом політичних ігор для США.

Як повідомляє "Європейська правда", про це вона сказала у відповіді на запитання ЗМІ щодо застряглого у Конгресі рішення про кошти на подальшу військову допомогу для України та інших союзників. 

Гарріс зауважила, що питання підтримки України і роль США у цьому – це у тому числі питання про те, ким себе бачать Сполучені Штати Америки. 

"Ми, у минулому і зараз, були глобальним лідером щодо певних засадничих демократичних принципів, у тому числі принципу суверенітету і територіальної цілісності… Коли ми говоримо про роль Америки у підтримці України – ми маємо бути непохитними і не можемо дозволити собі гратися у політичні ігри. Зараз для них нема місця", – наголосила Камала Гарріс.

Реклама:

Вона зауважила, що президент Росії Владімір Путін за останні роки численні рази продемонстрував, що є цілковито ворожим до демократичних принципів, і загибель ув’язненого опозиціонера Алексєя Навального – черговий доказ цього.

Гарріс додала, що у Білому домі впевнені у тому, що реальна більшість членів Конгресу з обох партій підтримують продовження допомоги Україні.

"Це не про вибори – це про те, ким ми є і якою країною хочемо бути", – наголосила віцепрезидентка.  

Її також спитали, чи мають у США "план Б" на випадок, якщо через політичні суперечки у Конгресі рішення і далі не виходитиме ухвалити. 

"Є лише "план А" – забезпечити, щоб Україна отримала те, що їй необхідно", – відповіла віцепрезидентка. 

Вона висловила переконання, що коли справа дійде до голосування у Палаті представників, проєкт все ж підтримають.

"Я також переконана, що у Конгресі США є багатопартійний консенсус щодо того, що це варварська агресія Москви і що на неї потрібна відповідь, що включає допомогу нашим друзям і підтримку тих, хто чинить опір агресії", – сказала Гарріс. 

Зеленський зі свого боку зазначив, що позитивне голосування Конгресу США за виділення коштів на подальшу військову допомогу для України зараз є ключовим питанням

Як відомо, Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, так і не розглянувши вже схвалений у Сенаті пакетний проєкт з фінансуванням на допомогу Україні. 

Також у Палаті представників представили законопроєкт з меншою допомогою Україні, аніж сума, яку пропонував президент Джо Байден. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: