Радник Байдена: Путін виграє з кожним днем, коли Україна не отримує допомогу США

Вівторок, 27 лютого 2024, 09:34

Президент Росії Владімір Путін "виграє з кожним днем", поки Палата представників Конгресу США не ухвалює новий пакет допомоги Україні.

Про це заявив радник Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван  в інтерв'ю CNN, повідомляє "Європейська правда".

Напередодні напруженого тижня у Вашингтоні, який може закінчитися зупинкою роботи уряду, Салліван заявив, що "реальність така, що Путін виграє з кожним днем, коли Україна не отримує необхідних їй ресурсів, а Україна страждає".

Салліван вказав на "сильну двопартійну більшість у Палаті представників", яка готова ухвалити пакет допомоги для України, "якщо він буде винесений на розгляд".

Реклама:

Сенат, який контролюють демократи, вже ухвалив пакет допомоги Україні та іншим союзникам США, включаючи Ізраїль, на суму 95 мільярдів доларів. 

Але в Палаті представників спікер-республіканець Майк Джонсон перебуває під тиском протрампівських ультраправих у своїй партії, які не хочуть виносити пакет на голосування.

"Історія спостерігає за тим, чи винесе спікер Джонсон законопроєкт (Сенату про зовнішню допомогу) на голосування", – сказав Салліван. 

"Якщо він це зробить, він (проєкт) пройде, і Україна отримає те, що їй потрібно для досягнення успіху. Якщо ні, то ми не зможемо дати Україні інструменти, необхідні для того, щоб вона могла протистояти Росії, і Путін буде головним бенефіціаром цього", – додав радник Джо Байдена.

Напередодні Салліван заявляв, що Україна все ще здатна виграти війну проти Росії, але для цього вона повинна мати необхідні ресурси.

Президент США Джо Байден зустрінеться у вівторок у Білому домі з лідерами Конгресу, включно зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, щоб спробувати розблокувати мільярди доларів допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: