В уряді Польщі провели перемовини з фермерами, які знову готують великий протест

Середа, 7 лютого 2024, 19:48

У Міністерстві сільського господарства Польщі провели перемовини з представниками фермерських асоціацій, які готують черговий великий протест на п’ятницю, у тому числі проти продовження пільгової торгівлі ЄС з Україною. 

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда". 

Представники аграріїв на зустрічі наголосили, що вбачають своїми найбільшими проблемами нові "зелені" правила ЄС, які здорожчують собівартість виробництва, і вплив на ринок імпорту сільгосппродукції з України. 

Аграрії заявили, що деякі з них перед новою посівною мають проблеми з коштами на закупівлю всього необхідного. Також вони підняли питання про підтримку тваринництва. 

Реклама:

Свій протест, запланований по території всієї країни на 9 лютого, у тому числі з блокуванням кордону, вони називають у тому числі "захистом здорових польських продуктів". 

Міністр сільського господарства Чеслав Сєкєрський сказав, що погоджується з необхідністю підтримати галузь, і варіанти дій обговорять з міністерством фінансів. 

"На додачу до кредитів з низькими процентними ставками, мають бути субсидії для зернових і, можливо, добрив", – зазначив Сєкєрський.

Він також заявив, що ЄС потрібно якось реагувати на те, що продукція європейських фермерів стає неконкурентоздатною, та що від імпорту сільгосппродукції з України найбільше постраждали саме польські фермери.

Читайте також: Торгівля з компромісом: на яких умовах Україна збереже вільний доступ до ринку ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: