Поліція Латвії перевірятиме тих, хто йде голосувати на "виборах" Путіна в посольстві РФ

Понеділок, 11 березня 2024, 12:46

У Латвії Державна поліція і Державна прикордонна охорона під час російських президентських "виборів" перевірятимуть людей, які прийдуть на виборчу дільницю до посольства РФ в Ризі.

Про це розповів начальник Державної поліції Армандс Рукс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

За його словами, людей перевірятимуть, чи є у них законні підстави перебувати у Латвї. 

Начальник Держполіції закликав громадян Росії, які проживають у Латвії і бажають узяти участь у "виборах" президента РФ, зважати на можливі перевірки на вулицях.

Реклама:

Такі ж перевірки проводять російські служби, коли громадяни Латвії йдуть голосувати на виборчі дільниці в Росії, зазначив Рукс.

Виявлення порушень правил перебування в країні може призвести до початку процедури видворення з Латвії. Для дотримання встановленого правовими нормами порядку в перевірках також братимуть участь представники Управління у справах громадянства та міграції.

Під час "виборів" президента Росії в Латвії Держполіція працюватиме в посиленому режимі, суворо зупиняючи будь-які спроби прославлення російської агресії, підкреслив Рукс.

Нагадаємо, 6 лютого до МЗС РФ викликали тимчасових повірених у справах держав Балтії в Москві, яким висловили погрози у зв’язку з майбутніми "виборами" президента РФ.

Водночас міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії засудили наміри Росії провести президентські "вибори" на окупованих територіях України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: