Розвідка Британії оцінила вплив удару України по авіазаводу в Таганрозі, де ремонтують А-50

Вівторок, 12 березня 2024, 11:45

Розвідка Великої Британії проаналізувала удар українських сил по авіазаводу ім. Берієва в Таганрозі Ростовської області, де, зокрема, ремонтують літаки раннього повітряного попередження і управління А-50.

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 12 березня, повідомляє "Європейська правда".

У відомстві зазначили, що завод у Таганрозі має ширше стратегічне значення для Росії, оскільки обслуговує стратегічні бомбардувальники, транспортні літаки, а також є випробувальним центром для літаків нового покоління А-100.

Постійна присутність активної протиповітряної оборони, розміщеної навколо нього, свідчить про його важливість, додали у розвідці.

Реклама:

Втрата А-50У з високою ймовірністю значно погіршує ситуаційну обізнаність РФ, зазначили у відомстві. Через два тижні після втрати другого А-50 російський флот, найімовірніше, не зможе виконувати польоти на підтримку операцій в Україні.

"Атака на авіазавод демонструє, що українські операції все ще можуть досягати стратегічно важливих об'єктів на території Росії, навіть якщо такі об'єкти вважаються захищеними в повітрі або на суші", – йдеться в огляді.

Нагадаємо, у ніч на 9 березня російські Таганрог і Курськ зазнали атаки безпілотників. Постраждав Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва. В цехах заводу зараз ремонтують літак ДРЛО А-50 ВКС Росії, який раніше постраждав від атаки дронів.

У попередньому огляді британська розвідка попереджала, що  РФ може готувати депортацію українців з окупованих територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: