Біля Канарських островів Іспанії врятували 124 мігранти

Четвер, 28 березня 2024, 17:05 - Андрій Синявський

Іспанська берегова охорона в четвер врятувала з двох дерев'яних човнів біля Канарських островів 124 мігранти, серед яких були маленькі діти та людина, яка потребувала інвалідного візка.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це інформує Reuters.

Один човен, на якому перебувало 66 осіб, знаходився за 18,5 км на південь від острова Гран-Канарія, повідомляє Червоний Хрест Іспанії. Другий, де перебували 58 осіб, зокрема дві жінки, знайшли неподалік.

Прикордонне агентство ЄС Frontex заявляє, що атлантичний маршрут до Канарських островів наразі є найбільш завантаженим маршрутом нелегальної міграції із Західної Африки до Євросоюзу.

До ЄС торік прибуло більше мільйона шукачів притулку, але менше, ніж на піку війни у Сирії

Цього місяця міністерство внутрішніх справ Іспанії повідомило, що кількість людей, які здійснили цю небезпечну подорож у період з 1 січня по 15 березня, досягла 12 393 особи, порівняно з 2 178 за аналогічний період минулого року.

Раніше іспанська поліція арештувала трьох осіб за фактом смерті в листопаді 2023 року п'ятьох мігрантів, яким погрожували мачете та змусили вистрибнути з човна, на якому вони пливли разом з десятками інших мігрантів.

Перед цим біля берегів Туреччини в Егейському морі затонув гумовий човен з мігрантами, внаслідок чого загинуло щонайменше 22 особи.

До цього стало відомо, що двоє людей загинули під час спроби дістатися до іспанських Канарських островів човном, у якому загалом перебували 40 мігрантів.