У ЄС підтвердили, що наступного тижня підготують проєкт переговорної рамки для України

П'ятниця, 8 березня 2024, 19:34

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс підтвердив, що наступного тижня виконавчий орган ЄС підготує проєкти переговорних рамок, які рекомендуватиме схвалити державам-членам після виконання Україною всіх вимог.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він заявив на пресконференції з прем’єром України Денисом Шмигалем у Києві 8 березня.

"Уже на наступний тиждень ми готуємо проєкти переговорних рамок, які ми після цього передамо країнам-членам ЄС, аби вони схвалили їх, щойно Україна виконає реформи, які ще повинна виконати", – сказав Домбровскіс.

Він додав, що Київ уже продемонстрував значний прогрес на цьому шляху, тому прогнозує, що "жодних суттєвих затримок" бути не повинно.

Реклама:
Україна очікує на проєкт переговорної рамки від ЄС не пізніше 12 березня – Стефанішина 

Європейська комісія розпочала роботу над проєктом переговорної рамки для України – документом, який визначає принципи та процедури ведення переговорів про вступ до ЄС, у січні.

Очікується, що переговорну рамку затвердять на міжурядовій конференції, скликаній після березневого саміту лідерів ЄС. Скликання міжурядової конференції є фактичним початком переговорів про вступ. 

Березневий саміт ЄС, як очікується, повинен оцінити останні кроки України, які вона зробила задля початку переговорів про вступ. Серед них – схвалення закону про лобіювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: