Президентка Грузії терміново звернулась до Макрона та Мішеля через закон про "іноагентів"

Вівторок, 16 квітня 2024, 22:29 - Олег Павлюк

Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі направила термінове звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та президента Франції Емманюеля Макрона у зв’язку з намірами влади ухвалити суперечливий закон про "іноагентів".

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телеканал TV Pirveli.

Зурабішвілі вважає, що питання грузинського закону про "іноагентів" може бути розглянуте на спеціальному засіданні Європейської ради, яке відбудеться в Брюсселі 17-18 квітня – хоча питання Грузії там на порядку денному немає.

"Я звернулася до Шарля Мішеля та Емманюеля Макрона стосовно ситуації тут, завтра засідання Європейської ради Євросоюзу", – наводить TV Pirveli слова президентки Грузії.

Протести у Тбілісі: правоохоронці почали затримання й застосували сльозогінний газ

У своєму Twitter (X) раніше сьогодні Зурабішвілі назвала "прямою провокацією" і "російською стратегією дестабілізації" спробу влади "проштовхнути цей закон всупереч волі населення і всупереч протесту партнерів".

Цього тижня парламент Грузії законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу" попри хвилю критики від західних партнерів і обурення всередині країни. Розгляд у парламенті супроводжувався протестами з подальшими затриманнями демонстрантів.

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Теодорос Руссопулос звернувся до Венеційської комісії з проханням терміново надати висновок щодо грузинського законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу".