"АдН" вирішила не карати свого члена, якого підозрюють у поширенні роспропаганди в ЄС

Понеділок, 8 квітня 2024, 17:27 - Олег Павлюк

Керівництво ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" вирішило не застосовувати санкцій до свого члена Петра Бистроня, якого ЗМІ назвали причетним до російської операції впливу на вибори до Європарламенту.

[SOURCE]Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Засідання федерального виконавчого комітету "АдН" відбулось 8 квітня й тривало трохи менше 20 хвилин. На ньому Бистроня питали, чи отримував він або його рідні сумнівні пожертви, що він категорично заперечив.

Зрештою, керівництво партії вирішило попросити Бистроня – який також є кандидатом на виборах до Європарламенту – викласти свої аргументи в письмовій формі. За даними Spiegel, керівний орган "АдН" дійшов висновку, що поки не може застосувати проти політика санкцій, окрім хіба заборони агітаційних виступів.

Ультраправа "АдН" опитає своїх депутатів, яких підозрюють у зв’язках з Росією

"Наразі Федеральний виконавчий комітет повинен припустити невинуватість пана Бистроня", – йдеться в заяві керівного органу "АдН".

Водночас, за інформацією Spiegel, в разі доведення вини ультраправого політика "Альтернатива для Німеччини" готова ініціювати процедуру його негайного виключення з партії.

Минулого місяця журналістське розслідування виявило, що депутат Бундестагу від "АдН" і кандидат від цієї партії на виборах до Європарламенту Петр Бистронь отримував гроші від проросійської мережі впливу. Сам Бистронь вирішив оскаржити в суді ці звинувачення.

Про викриття мережі, яка розробляла операцію з поширення російського впливу та підриву безпеки в Європі, у березні оголосила Чехія. У цьому контексті Прага наклала санкції проти Віктора Медведчука, а також пропагандиста родом з України Артема Марчевського та прокремлівський сайт правого спрямування Voice of Europe.