У Бундестазі закликають західні країни забезпечити ППО над частиною України

Новини — Неділя, 26 травня 2024, 16:24 —

З огляду на наступ російських окупаційних військ в Україні політик ХДС Родеріх Кізеветтер переконаний, що західні держави мають забезпечити протиповітряну оборону над західними областями України.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву німецького політика наводить Tagesschau.

"Коаліція охочих могла б поширити власну протиповітряну оборону в коридорі від 70 до 100 кілометрів на західну територію України", – сказав Кізеветтер.

За його словами, це б розвантажило українські збройні сили – вони могли б зосередитися на протиповітряній обороні далі на сході України.

Реклама:

Кізеветтер також повідомив, що деякі країни, такі як Литва, розглядають можливість направлення в Україну польових госпіталів, інженерів-саперів або логістичних і ремонтних підрозділів.

 "Ми не повинні нічого виключати і маємо вивчити, хто в змозі це зробити", – додав він.

Це "цілком допустимо" згідно з міжнародним правом і має сенс з точки зору політики безпеки, переконаний Кізеветтер.

ЗМІ раніше повідомили, що серед провідних партій Німеччини розійшлися думки з приводу ідеї про участь сил НАТО у "закритті неба" над частиною України. 

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що держави Заходу могли б скерувати в Україну своїх військових інструкторів для навчань українських військових на місці та захистити їх від російських атак додатковими системами ППО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: