Прем'єр Грузії назвав Україну країною, "що обвалилася"

Новини — Четвер, 30 травня 2024, 13:12 —

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе виступив із черговою критичною заявою на адресу України, а також сказав, що за загибель десятків тисяч людей в Україні ніхто не несе відповідальності.

Слова Кобахідзе наводить Sova, повідомляє "Європейська правда".

Грузинський прем’єр у традиційній для себе манері розкритикував події Євромайдану в Україні, зауваживши, що "ніхто в Грузії не дочекається Майдану".

У дусі російської пропаганди Кобахідзе сказав, що за подій Євромайдану уряд в Україні "був призначений ззовні", який, за його словами, не взяв на себе "відповідальність за події, які розвивалися в цій країні".

Реклама:

"До 2013 року Україна була країною з територіальною цілісністю, а її економіка становила 200 мільярдів доларів. Сьогодні ця країна – обвалена. Через стільки років її економіка значно скоротилася. Також 20% території України окуповано, загинули десятки тисяч людей. Хто несе за це відповідальність? Ніхто", – сказав Кобахідзе, вважаючи за краще не згадувати про розв’язану РФ війну проти України і російську окупацію частини її територій.

Нещодавно Кобахідзе казав, що опоненти влади хочуть "українізації Грузії" і буцімто "хочуть відкрити у Грузії другий фронт", а влада всіляко їм перешкоджає, щоб зберегти мир. 

Читайте такожРосія виграє Грузію. Як ЄС та США втрачають вплив на Тбілісі та чи реально це розвернути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: