У Сеймі Литви зробили крок до продовження заборони російських і білоруських каналів

Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 14:41 —

Комітет Сейму Литви з культури після дебатів схвалив пропозицію продовжити заборону на ретрансляцію російських і білоруських каналів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LRT.

Термін дії останнього обмеження закінчується 1 жовтня 2024 року.

Поправки, ініційовані литовським Міністерством культури, пропонують продовжити заборону на невизначений термін і передбачити, що ці обмеження діятимуть доти, доки Росію і Білорусь розглядатимуть у Стратегії національної безпеки як країни, що становлять небезпеку і загрозу для Литви.

Реклама:

"Щоб щоразу не повертатися до цього положення і не подовжувати цю заборону, ми домовилися, що просто спиратимемося на Стратегію національної безпеки, яка затверджена Сеймом і в якій Російська Федерація та Республіка Білорусь вказані як країни, що становлять небезпеку та загрозу для національної безпеки", – заявляв міністр культури Сімонас Кайріс.

У вересні минулого року парламент продовжив заборону на ретрансляцію і розповсюдження в інтернеті радіо- і телепрограм компаній, створених, що прямо або побічно належать, контролюються або фінансуються Росією або Білоруссю. Проте є винятки.

У травні вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що мовлення російських телеканалів у країні можуть заборонити, якщо ті не поважатимуть громадян і державний устрій Вірменії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: