3 листопада 2014

Новини
18:15
В уряді схвалили договір про реверс газу з Німеччини
На сайті Міненерговугілля опублікований наказ, яким Нафтогазу наданий дозвіл на укладення "Рамкового контракту купівлі-продажу природного газу між компанією E.ON Global Commodities SE та Національною акціонерною компанією Нафтогаз України".
18:14
Підстав для відміни санкцій поки немає – Ушацкас
Євросоюз може переглянути санкції щодо Росії в сторону збільшення, взявши до уваги поведінку РФ у східній Україні, де в неділю пройшли "вибори", які не визнаються Заходом. Як відомо, Росія офіційно визнала ці "вибори".
17:50
Російські літаки провокують сили НАТО – головнокомандувач
Маршрути російських винищувачів та бомбардувальників, які нещодавно декілька разів вторгалися в європейський повітряний простір, є значно більш провокативними, ніж звичайно.
16:41
У ОБСЄ розповіли про деталі атаки на безпілотник
Безпілотник ОБСЄ було обстріляно на висоті 1,5 км із зенітно-ракетної системи неподалік села Широкине (Новоазовський район Донецької області).
16:11
У Кишиневі затримали "зеленого чоловічка". Він зізнався, що записався в "ЛНР"
У міжнародному аеропорту Кишинева затримали громадянина Молдови, який мав намір воювати на боці самопроголошених "народних республік".
15:37
Донбас – це інструмент тиску Москви на Київ – глава Бюро нацбезпеки Польщі
Заморожений конфлікт на Донбасі став поряд з перекриттям поставок газу ще одним інструментом тиску Росії на українську владу.
15:13
Норвегію визнано найбільш процвітаючою країною
Перше місце Норвегії обумовлене високим рейтингом країни в сфері економіки (3-тє місце), здоров'я (5), освіти (5), управління (7) і особистої свободи (2).
15:10
Українська стрічка про Майдан здобула нагороду на кінофестивалі в Лейпцигу
На Міжнародному кінофестивалі документального кіно та анімації DOK Leipzig в Лейпцигу премію за кращий східноєвропейський фільм здобула українська стрічка "Все палає" про події На Майдані.
14:15
Якщо ЄС хоче миру, варто було б визнати вибори в "республіках" - посол РФ
"Я вважаю, якщо ЄС щиро зацікавлений у якнайшвидшому політичному врегулюванні кризи на сході України, він мав би вітати ці вибори", - сказав Володимир Чижов.
14:06
Скасування санкцій проти Росії тепер виключене - речник Меркель
Після заяви про визнання виборів в самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" можливість відміни санкцій проти РФ виключена.
13:54
Частина органів влади працює проти європейських реформ - Пятницький
Посадовець відмовився називати органи влади, які наразі блокують імплементацію Угоди. Водночас він наголосив, що частині органів влади та їх керівникам вигідно збереження поточної нормативної бази.
13:53
В МЗС обіцяють біометричні паспорти з 1 січня
"Єдине питання - не налагоджене серійне виробництво біометричних паспортів. Це певна вада, яку плануємо усунути найближчим часом", - зауважила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль.
13:10
ОновленоУ ОБСЄ заявляють про атаку бойовиків на один з безпілотників
Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан та посол США при ОБСЄ заявили про атаку на один з безпілотників під час нападу проросійських сепаратистів на український контрольно-пропускний пункт.
12:40
Британська влада розсилає звіти про витрачені податки
Велика Британія стане першою європейською країною з такою податковою звітністю. Подібна система вже діє в Австралії.
11:47
Польща й надалі продовжує недоотримувати газ із Росії
11:35
фотоВ концтаборі Дахау викрали ворота з написом "Arbeit macht frei"
В неділю невідомі викрали ворота концтабору Дахау з написом "Arbeit macht frei".
11:34
Глава МЗС Естонії залишає посаду заради місця в Європарламенті
"Я все-таки вирішив піти в Європарламент. Одинадцять з половиною років в уряді - досить довгий термін. Я думаю, потрібні зміни", - сказав Пает.
11:15
Ryanair збільшила квартальний прибуток та поліпшила прогноз на рік
Зокрема чистий прибуток в липні-вересні 2014 року склав 598,2 млн євро проти 523,8 млн євро за аналогічний період минулого року.
10:58
У Литві починаються навчання НАТО
В навчаннях візьмуть участь 2,5 тис. військових з дев'яти країн НАТО.
10:43
Задорнов помстився за санкції. Каже, що не приїде до Латвії
"Я в Латвії більше не буду виступати. Строго з політичних міркувань. Щоб не посилювати градус ненависті. Не хочу вносити зайве роздратування в і без того розпалилися відносини між росіянами і латишами", - сказав він.
10:27
Більшість британців підтримує вихід з ЄС
На можливому референдумі за вихід з ЄС більшість британців проголосувала б за відокремлення.
10:25
В ЄС погрожують Росії через "вибори" та кажуть, що триває вторгнення
Як зазначає МЗС Литви, особливо турбує те, що "вибори" на Донбасі, визнані Росією, супроводжуються тривалим вторгненням російських військ на територію України і безперервними порушеннями перемир'я з боку нелегальних збройних угруповань.
09:59
Вибори в "народних республіках" – це театр абсурду – МЗС Фінляндії
Глава Міністерства закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя вважає проведені в неділю "вибори" в самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" "спектаклем абсурду".
09:05
Штайнмаєр застеріг РФ від подальшого заохочення сепаратистів
"Сподіваюся, що Росія, крім офіційних заяв, не зробить нічого для того, щоб використовувати результат виборів як привід до заохочення сепаратистів на ділі продовжувати свій шлях до незалежності", - заявив Штайнмайер.
08:45
Меркель допускає можливість виходу Британії з ЄС - ЗМІ
Як зазначається, особливе занепокоєння у Меркель викликав намір прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона ввести кількісні обмеження для в'їзду до країни мігрантів з економічно слабко розвинутих країн ЄС.
08:41
На президентських виборах у Румунії лідирує чинний прем'єр
Згідно з результатами, Понта набирає 39,57% голосів виборців. На другому місці - мер міста Сібіу Клаус Йоханніс з 30,19%
08:31
Охлобистін став персоною нон грата в Естонії
07:24
Заява ЄС: нелегальні "вибори" в Україні – нова перепона на шляху до миру
"Сьогоднішні президентські та парламентські вибори в донецькій та луганській "народних республіках" стали новою перешкодою на шляху до миру в Україні. Це голосування є незаконним і нелегітимним, тому Євросоюз не визнаватиме його", - йдеться у заяві.