Підготовку до ратифікації асоціації, на яку Київ просить тижні, Кишинів завершив за день

Субота, 28 червня 2014, 17:33

У суботу, 28 червня, президент Молдови Микола Тімофті передав до парламенту країни проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС.

Про це повідомляє молдавський інформаційний ресурс Терра

Агентство "Новости-Молдова" зазначає, що цьому передувало екстрене засідання уряду Молдови, який провів необхідні юридичні процедури і схвалив текст договору. Повідомляється, що кабінет міністрів країни одноголосно підтримав Угоду про асоціацію.

Ратифікацію договору у парламенті Молдови планується провести вже в перший тиждень липня.

Текст документу було погоджено ще в 2013 році, тому додаткового часу для його вивчення молдавській владі не знадобилося.

Варто зазначити, що Угода про асоціацію між Молдовою і ЄС є аналогом такого ж договору між Україною і ЄС. Відповідно, технічні процедури по підготовці до ратифікації цих документів повинні займати схожий час.

Між тим, президент України Петро Порошенко в п'ятницю, перед завершенням візиту в Брюссель, оголосив, що для "технічної підготовки" документа до ратифікації Україні потрібно "кілька тижнів", через що угода точно не буде ратифікована на літній сесії Верховної ради.

Євросоюз раніше попередив, що затягування з ратифікацією може призвести до того, що Київ тимчасово втратить преференції у торгівлі з ЄС.

Як відомо, переговори Києва і Брюсселя з української угоди завершилися в 2011 році, його парафування відбулося в 2012 році. Українська угода буда підписана одночасно з молдавською, 27 червня 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: