Порошенко: Асоціацію не буде ратифіковано на поточній сесії ВР

П'ятниця, 27 червня 2014, 15:18

Президент Петро Порошенко не планує направляти Угоду про асоціацію на ратифікацію у Верховну раду до завершення поточної сесії парламенту. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції у Брюсселі в будівлі Європейської ради після зустрічей з лідерами ЄС.

"Наступний тиждень - останній пленарний на даній сесії Ради. На технічні питання (підготовка до ратифікації - Ред.) піде не один тиждень… Тому угоду не буде ратифіковано протягом наступного тижня", - зазначив Порошенко.

Також він, відповідаючи на дане запитання, сказав, що до ратифікації мають відбутися тристоронні консультації Україна–Росія–ЄС. "3-4 липня будуть проведені  тристоронні консультації, але вони не стосуватимуться тексту угоди", - заявив президент. Він не уточнив, як це вплине на процес підготовки до ратифікації.

Як повідомляла раніше Європейська правда, ЄС попередив Київ, що частина економічних преференцій може бути втрачена, якщо ратифікація Угоди не відбудеться влітку.

Необхідно зазначити, що інші країни, які підписали угоди про асоціацію 27 червня, не бачать технічної потреби для відкладання ратифікації. Молдова і Грузія вже гарантували ЄС термінову ратифікацію документа в національних парламентах, імовірно - вже наступного тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.