ЄС повинен зупинити новий Армагеддон в Європі - посол України

П'ятниця, 5 вересня 2014, 18:36

Європа має припинити умиротворювати та потурати агресору.

Таку заяву зробив посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв у своєму особистому зверненні.

За його словами, Європейський Союз повинен послати ясний і рішучий сигнал російському керівництву про те, що напад на Маріуполь викличе серйозні наслідки для Росії - далекосяжні і нищівні санкції, викличе різку зміну у ставленні та політиці щодо Росії, а також  загальну міжнародну політичну та економічну ізоляцію.

"Європейська ідея переможе знову, але питання в тому, якою ціною буде оплачена у цей раз - з точки зору ВВП, або людських життів", - зазначає Єлісєєв.

За його словами, настав момент зробити вибір і взяти на себе відповідальність, щоб захистити свободу і демократію на європейському континенті.

"Це не час для політики, порожніх декларацій, які вже призвели до анексії Криму і трагічної катастрофи MH17. Ми не маємо права забувати про це. Не вправі ми дозволити собі закрити очі на всі злочини проти людства вже здійснені російським керівництвом!" - наголошує український посол.

Він закликає ЄС називати речі своїми іменами.

 "Росія вчинила неприховану агресію проти України - це більше не загроза, а реальність",  - пише Єлісєєв.

Тільки єдність і солідарність Європейського Союзу і міжнародного співтовариства переведені в жорсткі дії і сміливі кроки, помножені на героїзм і мужність українського народ зупинять "новий Армагеддон в Європі", вважає він

"Західне співтовариство повинне розуміти: коли ви живете на верхніх поверхах будівлі, ви не можете відчувати себе в безпеці при виникненні пожежі на першому поверсі. Вона не може зникнути сама по собі", - зазначив Єлісєєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: