Сікорському радять приберегти спогади про Путіна для мемуарів

Середа, 22 жовтня 2014, 17:48

Кожен політик повинен пам'ятати, що окремі речі можна розкривати більш широко лише за декілька років після завершення політичної кар'єри.

Про це заявив журналістам президент Польщі Броніслав Коморовський, коментуючи скандальне інтерв'ю маршалка польського Сейму Радослава Сікорського, пише Dziennik.pl.

"Я думаю, що все це має бути попередженням для всіх польських політиків, які рано чи пізно будуть колишніми прем'єр-міністрами, міністрами, і т.д. Коли йдеться про політику безпеки, ви повинні стримувати бажання швидко використати речі, які спостерігали під час кар'єри",  - сказав польський президент.

"Є час для політичної кар'єри, і є час для написання мемуарів", - додав він.

За словами Коморовського, він намагатиметься обмежити потенційні втрати від цього скандалу.

Коментуючи питання щодо необхідності відставки Сікорського, Коморовський зауважив, що це рішення повинні приймати депутати.

Нагадаємо, що спікер Сейму та колишній глава МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю виданню Politico Magazine розповів про те, що Росія хотіла залучити Польщу до розподілу території України.

Слова Сікорського викликали значний резонанс у Європі та, зокрема, Польщі.

Лідер опозиційної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що звернеться з пропозицією про відставку маршалка Сейму Радослава Сікорського у зв'язку з його бездіяльністю.

Проте згодом Сікорський відмовився від своїх слів про розмову колишнього польського прем'єра Дональда Туска з президентом Росії Володимиром Путіним про поділ України, заявивши, що двосторонньої зустрічі між польським та російським лідерами не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.