Україна вже є новим символом Європи - Порошенко

Вівторок, 20 січня 2015, 09:09

Президент України Петро Порошенко заявляє, що майбутнє Європи нерозривно пов'язане з Україною, і Європа тільки виграє від членства України.

Про це він сказав у своєму виступі в Інституті Європи при Цюріхському університеті зі "Спеціальною лекцією Черчиля 2015", повідомляє пресс-служба глави держави.

"Не важливо, скільки труднощів чекає попереду. Якщо Європа стає поруч з Україною у боротьбі за свободу, гідність, демократію та життя без страху, тоді майбутнє Європи буде безпечнішим та яскравішим", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що після останніх терористичних атак у Франції, після розстрілу терористами мирного автобусу під Волновахою "вся Європа має об’єднатися".

"Тільки разом демократичні нації можуть відстояти свободу для нинішнього та наступних поколінь людства, щоб жити без страху, без загрози тероризму та будувати краще майбутнє. Цінності не продаються, і ми мусимо робити все, щоб їх відстояти", - сказав він.

Порошенко зазначив, що зараз, через майже 70 років після започаткування Європейського проекту, "Європа потребує нового імпульсу".

"Зараз загрози, перед якими постала Європа, такі ж самі, з якими борються в Україні. Моя країна оголосила війну тероризму. Вона виборює, перш за все, європейські цінності, перш за все, свободу, суверенітет та демократію", - сказав президент.

Він наголосив, що тероризм не має кордонів. "Світ має реагувати на ці виклики об’єднано та рішуче", - заявив президент.

"Україна має стати повноправним членом європейської сім’ї народів, оскільки вже є її історичною, духовною та інтелектуальною частиною. Вже є її захисником та новим символом Європи", - наголосив Порошенко.

За словами президента, "толерантність, прихильність та підтримка, яку демонструють українці, котрі часто говорять різними мовами і навіть сповідують різні релігії, можуть стати у гарній нагоді Європі, яка постала перед новими викликами".

Глава держави представив програму реформ, наголосивши на прагненні за п'ять років досягти європейських стандартів та подати заявку на членство у ЄС.

"Я певен, що українці беззастережно заслуговують на те, щоб стати частиною Черчилевого бачення процвітаючої та об’єднаної Європи", - заявив президент.

Як повідомлялося, виступ президента України Петра Порошенка в Інституті Європи при Цюріхському університеті намагалися зірвати пропутінськими вигуками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: