Греція пропонує кредиторам новий план порятунку, ЄС налаштований оптимістично

Понеділок, 22 червня 2015, 08:02

Греція представила нові пропозиції європейським лідерам, які спрямовані на уникнення боргової кризи країни і можливого виходу з єврозони.

Про це повідомляє AFP.

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у неділю провів телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олланд і президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

За словами Ципраса, угода є "вигідною для всіх сторін". Чи обіцяв Ципрас проведення реформ з метою економії в його країні, наразі невідомо.

Представник Єврокомісії Мартін Зельмайр зазначив, що пропозиції Греції створюють передумови для домовленностей на саміті у понеділок.

"Нові пропозиції Греції, отримані президентом Юнкером, директором МВФ Крістін Лагард та ЄЦБ є основою для прогресу на переговорах на саміті" - написав він.

22 червня міністри країн єврозони проведуть позачергову зустріч для обговорення подальших дій відносно грецької кризи. Це питання будуть також обговорювати глави держав і урядів країн валютного союзу.

Ципрас перед самітом Єврозони у понеділок зустрінеться із представниками міжнародних кредиторів Греції.

Як повідомлялося, у Греції на тлі фінансової паніки і можливого дефолту за три дні вкладники зняли з банківських депозитів 2 млрд євро.

Лідери ЄС проведуть 22 червня позачерговий саміт, оскільки зустріч Єврогрупи щодо програми допомоги Греції вкотре завершилася невдачею.

Раніше представники єврозони вперше обговорили можливий дефолт Греції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: