Рада Європи привітала ухвалення Національної стратегії з прав людини

Четвер, 27 серпня 2015, 10:10

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд привітав затвердження президентом України Петром Порошенком Національної стратегії з прав людини на період до 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба Ради Європи.

Ягланд також пообіцяв Україні подальшу підтримку в її реалізації.

"Рада Європи співпрацювали з урядом у підготовці стратегії з самого початку", - відзначив генсек.

"Прийнятий Радою Європи план дій для України на найближчі два роки здійснюється у відповідності з пріоритетами, встановленими у стратегії в області прав людини, в тому числі у справі захисту прав внутрішньо переміщених осіб; свободи слова і засобів масової інформації; запобігання катувань та жорстокого поводження, боротьби з безкарністю, а також підвищення ефективності діяльності правоохоронних та судових органів", - йдеться в заяві.

Ягланд відзначив, що Рада Європи готова допомагати Україні на всіх етапах реалізації стратегії через свої інститути, наглядові органи та офіс у Києві.

Як відомо, у середу президент Петро Порошенко підписав указ про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини, який вдосконалює діяльність держави щодо утвердження та забезпечення прав і свобод людини в Україні на період до 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: