США змінюють стратегію боротьби проти ІДІЛ через втручання Росії - ЗМІ

Середа, 21 жовтня 2015, 12:36

США переглядають свою стратегію у війні проти "Ісламської держави" після місяців застою і втручання Росії в сирійський конфлікт.

Про це пише британське видання Times.

План Пентагону полягає в тому, щоб битися з бойовиками ІДІЛ відразу на декількох фронтах, каже голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Джозеф Данфорд .

Генерал закликає до скоординованого наступу на бойовиків за участю сирійських і іракських курдських військ. Міністр оборони США Еш Картер і високопоставлені чиновники, як очікується, окреслять стратегію і представлять її Конгресу наступного тижня.

"Вашингтон стурбований, що битви за Рамаді і Мосул, найбільші міста в Іраку, які утримує ІДІЛ, зайшла в глухий кут. На тлі повідомлень, що Кремль запросив дозволу від Багдада для початку авіаударів в Іраку, генерал Данфорд пропонує значно збільшити кількість авіаударів і розгортання протитанкової зброї, щоб перехопити ініціативу", - йдеться в статті.

Видання зазначає, що стратегія США в Іраку і Сирія зіткнулася з нищівною критикою через нездатність подолати ІДІЛ і передбачати військові дії Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: