Євродепутат: день у ВР - провальний, наступний тиждень - останній дедлайн

Четвер, 5 листопада 2015, 20:03

Депутат європейського парламенту Пятрас Ауштрявичюс, що очолює групу дружби з Україною в ЄП, стверджує що у Ради лишається певний час для ухвалення безвізового пакету, але він спливає.

Про це Ауштрявичюс заявив в коментарі "Європейській правді" під час візиту до Києва.

"Цей день у Раді був дуже неуспішним. Новини дуже погані та розчаровуючі", - заявив він, додавши, що Україна може втратити перспективи скасування візового режиму саме через дії ВР.

За його словами, проблеми не лише в тому, що Рада провалила ухвалення низки законопроектів, але також погіршила деякі документі, підготовлені до ухвалення.

"Нам потрібні не лише назви законів. Потрібна суть законів. А низка законів, в тому числі про конфіскацію активів, після опрацювання у ВР стали гіршими. І якщо такі закони ухвалити, це не буде зараховане Євросоюзом. Якщо депутати і далі гратимуть у політику замість того, щоби ухвалити обдумане рішення, Україна програє", - важає депутат ЄП.

Він також заявив, що проурядова коаліція, на його думку, має терміново зібратися і домовитися про ухвалення необхідних законів.

"Закон про повернення активів – дуже потрібний, це першочергова вимога. Також  в цьому списку – трудовий кодекс та спецконфіскація. Часу дуже мало. Насправді, навіть кінець жовтня в Брюсселі називали надто пізнім терміном", - сказав він.

"Мабуть, наступний тиждень – це найостанніший шанс, щоби встигнути (на ухвалення рішення Єврокомісією) цього року", - заявив Ауштрявичюс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.