Портнов: завдяки рішенню суду ЄС чиновники Януковича зможуть уникнути санкцій

Понеділок, 9 листопада 2015, 10:42

Рішенням суду ЄС про скасування санкцій стосовно колишнього заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова можуть скористатися чиновники часів Януковича, які дійсно мають проблеми з законом.

Про це Андрій Портнов заявив в інтерв’ю агентству УНІАН.

"Ним (рішенням) зможуть скористатися недобросовісні люди, в яких дійсно є проблеми з законом, які причетні до відмивання коштів та розкрадання державних активів", - зазначив він.

За словами екс-чиновника, це рішення може стати прецедентним і ним зможуть скористатися не лише соратники Януковича, а й представники інших держав, щодо яких ЄС наклав санкції.

При цьому, за його словами, українська влада мала це прогнозувати.

"Адже таким чином виходить, що вищі посадові особи України створили умови для можливої легалізації вкрадених активів України і для можливої легалізації осіб, щодо яких були введені санкції", - наголосив Портнов.

Водночас, за його словами, рішенням суду ЄС щодо Портнова зможуть скористатися лише окремі чиновники, які "зайві" у санкційному списку (зокрема, серед таких він назвав екс-міністра юстиції Олену Лукаш).

"У нас різні історії. По мені суд досліджував все і нічого не знайшов, а у когось були виявлені офшорні рахунки, факти розкрадання. Тому говорити, що всі інші теж можуть отримати таке ж рішення, буде занадто оптимістично.

Я просто думаю, що як один з аргументів спробують використати це рішення суду, але це не означає, що суд на це піде", - зазначив Портнов.

Як повідомляла "Європейська правда", 26 жовтня Суд ЄС оголосив рішення у справі "Портнов проти Ради ЄС". Суд вирішив, що санкції на українського екс-посадовця були накладені безпідставно. Варто зазначити, що точно таке формулювання використовувалося для накладення санкцій на Януковича та інших колишніх посадовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: