Швейцарія готова до одностороннього обмеження кількості мігрантів

П'ятниця, 4 грудня 2015, 19:20

Швейцарський уряд заявив, що з березня 2016-го року в односторонньому порядку обмежить кількість мігрантів з країн ЄС, якщо не зможе дійти згоди з ЄС у цьому питанні.

Про це пише EUobserver.

Швейцарія не є членом ЄС, але входить до Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ) з ЄС разом з Ісландією, Норвегією і Ліхтенштейном.

Вона підписала Шенгенську угоду, яка дозволяє громадянам ЄС вільно перетинати швейцарський кордон.

Але в лютому 2014 року на референдумі швейцарці проголосували "проти масової імміграції". Після цього влада країни прагне імплементувати результат референдуму в законодавство.

Уряд заявив, про готовність "продовжити постійні консультації з ЄС", проте вже дав доручення Федеральному департаменту юстиції і поліції розробити односторонні правила імміграції у вигляді "захисного застереження" на випадок якщо переговори проваляться.

Таким чином, швейцарський уряд збирається встановлювати певний поріг для імміграції громадян ЄС і ЄАВТ, перевищення якого "призведе до кількісного обмеження кількості мігрантів у наступному році".

Нагадаємо, у Європейському Союзі розглядається можливість створення спільної європейської прикордонної служби, яка б взяла на себе відповідальність за захист зовнішніх кордонів Шенгенської зони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: