В Польщі стартувала акція на захист Валенси від звинувачень влади

П'ятниця, 19 лютого 2016, 10:44

В Польщі почалася акція на підтримку екс-президента Польщі Леха Валенси, звинуваченого у співпраці зі спецслужбами комуністичного режиму.

Організаторами акції виступили Gazeta Wyborcza і портал Onet.pl.

Зокрема, полякам пропонують надсилати "Виборчій" фото з Валенсою, з яких обіцяють зробити галерею. Крім того, користувачам мереж пропонують ставити фото Валенси на аватари.

"Вони хочуть стерти Валенсу з історії, ми покажемо нашу солідарність з ним як з людиною і героєм, якого паплюжать. Нехай профіль Валенси, яким ми його пам'ятаємо в дні торжества "Солідарності", погостює на наших профілях", - сказав Ярослав Курський, перший заступник головного редактора Gazeta Wyborcza.

 

Нагадаємо, серед документів, вилучених працівниками Інституту національної пам’яті та правоохоронцями в домі генерала Чеслава Кіщака, було знайдено теку, підписану "Лех Валенса. Болєк", що, на думку експертів, доводить  співпрацю колишнього президента зі спецслужбами.

На думку експертів, документи є оригінальними і охоплюють період з 1970 по 1976 рік.

Сам Валенса вважає документи підробкою.

"Не може бути жодних матеріалів щодо мене. Якби вони існували, то не було б потреби їх підробляти. Я доведу це в суді", - заявив він.

Соратники Валенси вважають звинувачення цілеспрямованою кампанією влади проти екс-президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: