США завдали авіаударів по табору ІДІЛ у Лівії, щонайменше 30 загиблих

П'ятниця, 19 лютого 2016, 14:01

Американські військові літаки завдали ударів по табору "Ісламської держави" в Лівії рано-вранці в п'ятницю.

Про це повідомляє The New York Times.

Авіаудари були нанесені по табору біля міста Сабрата, приблизно у 80 милях на захід від Тріполі. За попередніми даними, загинули щонайменше 30 новобранців ІДІЛ, багато з яких, як вважають, з Тунісу.

Мер міста Сабрата заявив, що загинула 41 людина і шість осіб отримали поранення. За його словами, авіаудари сталися близько 3:30 ранку.

Один із західних чиновників сказав, що авіаудари були зосереджені на знищенні одного із командирів ІДІЛ Нуреддіна Чучане і не є початком нової великої американської війну у мусульманській країні.

Чучане підозрювався в організації нападів на Національний музей Бардо в Тунісі, під час якого загинули 22 осіб у березні минулого року, та нападі на пляжі у прибережному курорті Суссі, де загинули 38 людей.

Раніше ЗМІ повідомляли, що США розглядають можливість початку нової військової кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії.

Нагадаємо, лівійське місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ. На початку грудня минулого року повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів, які контролюються ІДІЛ.

В останні тижні бойовики ІДІЛ кілька разів намагалися захопити нафтові термінали в Лівії.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: