МЗС РФ: Брюссель віддав в заручники Україні свої відносини з Росією

Вівторок, 15 березня 2016, 17:12

Брюссель зробив заручником української влади відносини між ЄС та Росією.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ у відповідь на п'ять керівних принципів побудови відносин з Росією, узгоджених під час Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ в понеділок.

Як вважають в російському відомстві, "нічого нового" в плані ЄС немає.

"Всі з 5 позначених Могеріні так званих "керівних принципів" ми в тому чи іншому вигляді чули раніше, тобто фактично єесівці просто зафіксував існуючий стан справ", - наголошують в МЗС РФ.

"Що стосується наполегливого прагнення ЄС пов'язати будь-які зрушення у відносинах з Росією з повним виконанням Мінських угод, то все більш очевидною стає абсурдність подібного завзяття в умовах нездатності Києва виконувати досягнуті домовленості: українська сторона всіляко від цього ухиляється, посилаючись на недостатні умови безпеки, які сама і створює. Тобто в Брюсселі, по суті, роблять долю російсько-єесівських відносин заручником української влади", - вважають в російському відомстві.

Водночас плани ЄС розвивати стратегічні комунікації у відповідь на російську пропаганду в МЗС РФ назвали "гіршими зразками цензури часів холодної війни".

Натомість російське міністерство назвало бажання ЄС посилити підтримку громадянського суспільства в Росії "не більше ніж черговим пропагандистським трюком".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни ЄС узгодили п'ять принципів побудови відносин з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: