Європу треба тимчасово закрити для економічних мігрантів - Грибаускайте

Четвер, 17 березня 2016, 10:37

Європа повинна бути хоча б тимчасово "закрита" для економічних мігрантів, тому що очевидно, що у країн - членів Євросоюзу немає можливостей "абсорбувати" і інтегрувати таку велику кількість приїжджих.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте в інтерв'ю Литовському радіо, пише Delfi.lt.

"Європа зовсім не здатна зізнатися і визнати свої можливості абсорбування та інтегрування. Тому що всі країни вголос про це не говорять, але розуміють, що можливості інтеграції мігрантів в таких масштабах і в таких великих кількостях практично вичерпалися", - відзначила вона.

"Про це треба відкрито говорити і не боятися сказати, що Європа повинна бути закрита хоча б тимчасово, особливо для економічних мігрантів. Ми не можемо виконувати свої міжнародні зобов'язання, не забезпечивши біженцям гідного прийому згідно з Женевською конвенцією", - наголосила президент Литви.

"Краще і дешевше це робити поблизу зон конфлікту", - вважає Грибаускайте.

За її словами, захист зовнішніх кордонів ЄС - найважливіше рішення в плані приборкання кризи з біженцями.

"На мій погляд, європейське рішення - охорона зовнішніх кордонів ЄС. Мігрантам і біженцям, які потребують допомоги, ми готові допомогти, ми розуміємо свою відповідальність, але це не означає, що кордони  і Європа повинні бути повністю відкриті для кого завгодно - в тому числі і для приїжджих, що становлять можливу небезпеку,  і терористів, і для всіх, хто тільки хоче приїхати в Європу", - сказала литовський президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Грибаускайте хоче посилити міграційне законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: