Зустріч "нормандської четвірки" в Парижі завершилась безрезультатно

П'ятниця, 4 березня 2016, 07:51

Глави МЗС Франції, Німеччини, України та Росії на зустрічі у Парижі не змогли досягти згоди на переговорах щодо відновлення безпеки на Донбасі і проведення виборів на контрольованих бойовиками територіях.

Про це йдеться у заяві МЗС Німеччини за підсумками зустрічі.

"Точками спотикання залишаються ситуація з безпекою в Східній Україні, а також місцевий закон про вибори. Міністр закордонних справ Штайнмайєр зажадав від усіх сторін проявити готовність до співпраці, щоб досягти відчутного прогресу", - йдеться у заяві.

Як повідомляє Reuters, після більш ніж чотирьох годин переговорів глава МЗС Франції Жан-Марка Еро охарактеризував зустріч як "відверту і пряму", відзначивши невеликий прогрес.

Еро висловив надію, що провести вибори на Донбасі вдасться до кінця червня. Він також заявив про необхідність виконувати зобов'язання щодо відведення важкого озброєння, дотримання режиму припинення вогню і надання повного доступу спостерігачам ОСБЄ.

В той же час, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що міністри не узгодили жодних рішень.

"Не зважайте на різні інтерпретації. Жодних висновків не погодили. Наша позиція - спочатку безпека", - написав він у Twitter.

За словами глави російського МЗС Сергія Лаврова, пропозиція досягти домовленостей про проведення місцевих виборів до липня прозвучала "з боку наших німецьких і французьких колег".

"Ми були готові підтримати його, але українська сторона попросила не наполягати на цьому, і в результаті консенсусу не вийшло", - цитує Лаврова Інтерфакс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.